середу, 4 березня 2015 р.

10. НЕЩАСЛИВЕ КОХАННЯ АРЛЕКІНА (Напівсонні листи. Забуте місто)

   
   
    

Арлекін (його справжнім імям було Бреарея́зм) прибув до головного міста Серві́йської провінції  Суо́ма разом з трупою мандрівного цирку, що в літній період кочував чи не по всіх південно-західних провінціях Діямантової імперії.

Циркачі були пречудові люди. Предивними витівками на невеликому манежі вони всіляко розважали публіку. Всюди тиняючись вулицями у своїх чудернацьких убраннях, вони викликали одночасно захоплення і заздрість у численних міських ремісників, які, переобтяжені в артілях щоденною працею, не могли так безжурно жити, як ці бездомні, але веселі волоцюги. Однак пізніше, коли минуло кілька тижнів і цирк став викликати у мешканців Суома перші ознаки нудьги, трупа, швиденько згорнувши шатро, поквапилася покинути місто.

Залишився лише Арлекін, довговолосий худий юнак з блакитними очима і гарним, наче у дівчини, обличчям, який несподівано закохався у ще не зовсім повнолітню красуню — дочку мясника Ру́ту, і весь час думав лише про неї, через що і не з’явився на останню циркову виставу. Всі актори були дуже обурені і на другий день відїхали без нього у двох розмальованих фурґонах.

Та не довго тривала радість закоханого Арлекіна. Коли минув місяць по відбуттю цирку, примхлива мясникова дочка несподівано посварилася з Арлекіном за те, що він не годен був дістати грошей, аби купити їй золоту брандзолету у формі трьох переплетених ящірок, і назавжди прогнала його, привселюдно давши йому лункого ляпаса. 

З того часу сердешний Арлекін, не маючи ніде притулку, став самотньо блукати вулицями та площами фатального для нього міста з затаєною надією зустріти свою жорстоку кохану, яка навіки, як він твердив, заволоділа його серцем.


11. Бій, що ніколи не зітреться з памяти 
http://ua-human.blogspot.com/2015/03/11.html

СЛОВНИК ВАЖКОЗРОЗУМІЛИХ СЛІВ

 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар