четвер, 7 травня 2015 р.

5. ПРО ЧОЛОВІКІВ, ПРО ЖІНОК, А ТАКОЖ ПРО ДЕЯКІ ЛЮБОВНІ СЕКРЕТИ (Есеї)

     Хай там як є, але я беру на себе зухвалість стверджувати, що чоловік любить жінку далеко не за зовнішній блиск, не за якісь там її максимально наближені до ідеалу форми тіла і вже аж ніяк не за вдало підібрану помаду на губах, гарну зачіску, знадливий колір волосся, не кажучи вже про барвисті капелюшки, вишукані сукні найчудесніших стьо́нів чи зграбні ме́штики на тонюських підборах.
     Але це моє твердження також не дає підстав і до таких воістину ідіотичних висновків: ану, раз так, то цей Яворський-Волдмур цілком рішився розуму, бо закликає жінок не митися, не доглядати за своїм тілом, не зачісуватися, не чистити зубів, не дбати про своє здоровя, не підбирати собі гарного і зручного одягу, взуття, головних уборів тощо. Та ні ж, я до цього не закликаю сердешних наших панянок і пань. Все це конче треба робити. І насамперед тому, що цього потребує жіночий (і взагалі людський) організм для повноцінного здорового функціонування. Адже якщо жінка погано себе почуває, її щось болить, хвора, чи не дай Боже вмирає, то ніякого еротичного бажання вона в мужчини не викличе, хіба що співчуття до її страждань. 
     Догляд за собою у всіх можливих формах конче потрібен - це основа здоровя. Бо ж без здоровя не можливе саме життя, а якщо нема життя, то про яку любов узагалі може бути мова? Разом з тим догляд за собою, здоровя, відмінна зовнішність, доладний одяг не є ні достатніми засобами, щоб запалити в мужчини любов до жінки, ні тим паче не є причиною, чому така любов у нього виникає. 
     Так, справді, чоловіки чи не всі поспіль тягнуться до гарної, повної блиску і сяєва жіночої зовнішньости. Їх ваблять чудові жіночі форми, які відповідають загально прийнятим канонам краси (хоча ці канони – чиста собі умовність, ілюзія, вигадка!!!). Але, хай як це комусь прикро, не ця зовнішня жіноча краса здатна породжувати справжнє кохання чоловіка до жінки. Правда, зовнішнім полиском можна привернути до себе увагу чоловіка, але аж ніяк не втримати його при собі надовго. Те, що втримує чоловіка надовго, ніяким чином не стосується зовнішніх форм. Воно внутрішнє. Оце внутрішнє, якийсь загадковий чар і є найголовніше. Але легковажні жінки (їх так багато!) надають значення саме зовнішньому, всім цим формам тіла, розмірам, зачіскам, помадам, платтячкам, шапочкам, ме́штикам тощо й цілковито нехтують найголовніше – внутрішній чар, який єдиний оживляє все в жінці, починаючи від її тіла й кінчаючи її одягом. Без цього внутрішнього чару все в жінці мертве. А як може живий мужчина мати живі почуття до жінки, яка мертва? Ніяк. Спочатку звабиться на зовнішнє мерехтіння, спробує припасти губами, а той барвистий, мудровано виготовлений келих пустий, нема в ньому життєдайного трунку. І, не вгамуваши спраги, пригнічений обманом піде собі геть.
     Утім, є і мудрі жінки, їх не багато, але вони зосереджуються не на зовнішньому, а на своїй внутрішній красі, її плекають, не намагаються до когось уподібнитися, кимось стати, вони є самими собою, гідні і прекрасні у своїй самодостатності. І саме такі жінки владарюють над чоловіками. Я теж захоплююся ними. На жаль, більшість жінок не розуміє цієї простої істини, що не треба намагатися стати гарною, що Бог тебе вже зробив досконалою, і що саме намагання поправити те, що зробив Бог, і є причиною твоїх невдач, твоїх страждань. 
       Отож, я знову і знову стверджую: те, що викликає справжній глибокий потяг у чоловіка до жінки криється не у її зовнішніх формах, а у її внутрішньому єстві. Звільніть своє єство, покажіть його, розкрийте, станьте самі собою і не намагайтеся бути кимось иншим, аніж ви є, і чоловіки, ваші чоловіки, ті, з якими ви будете щасливі і тілесно, і душевно, самі приплентаються до ваших ніг.


6. Як співає одуд? 
http://ua-human.blogspot.com/2015/04/blog-post.html

СЛОВНИК ВАЖКОЗРОЗУМІЛИХ СЛІВ
 
 

1 коментар:

  1. це так-та наслідки катастрофічні...тих приплентаних стає все більше...починаються вимагання,підкорення ,прагнення,бажання...і т. п.
    Ще не бачила жодного щоб просто тішився від того що знає таку особу...кожен так і прагне у клітку золоту посадити...
    Та СВОБОДА така солодка...!!!
    Тому ношу паранжу...щось у тім є...східні були направду мудрі..!!!

    ВідповістиВидалити