суботу, 27 червня 2015 р.

3. ПОКИ ВИ ЩЕ ЖИВІ (Перекази. Із книги «Верцадло Єфрема /Єфрааїма/ із Сішука»)

          Світ постійно змінний у своєму нескінченному розмаїтті. Нема ніде жодного місця, де б можна було знайти прихисток і почуватися в безпеці – ні в бідняцьких мазанках, ні в розкішних палацах, ні в безгомінних загублених серед лісів, лугів та озер селах, ні в гамірливих, повних руху й подій містах, ні в горах, ні на рівнинах, ні в самовідданій праці, ні в безділлі, ні у гонитві за великою метою, ні у відмові від будь-якої мети, ні в думках, що блукають лябіринтами памяти, ні в бездумному потуранні кожній схотінці, спонуканій ззовні. Усе, на що лишень не скинемо око, -- непевне, хистке і зрадливе. Та ми вперто з дня на день і з року в рік шукаємо омріяне пристановисько, де наша душа могла би знайти заспокоєння. Шукаємо і не знаходимо. Бо його нема. 
          То ж, може, пора припинити безплідні пошуки? Що, не хочете? Кажете, що припинення пошуків – це смерть? І що поки шукаєте, доти живете? І що рух – це життя? Так? 
          А ви пробували зупинити свою безумну гонитву за маривами хоч на мить? Чей, би краєм ока намагалися глянути туди, за ту таємну запону, де не годна проникнути думка? Ризикнули мужньо подивитися на те, від чого ви так панічно тікаєте? 
          Я запитую вас. Пробували, намагалися, ризикнули зробити це? 
          Ні? Ви ніяких не докладали зусиль? Бо не можете? Бо страх сильніший за вас? То яке маєте право хоч що-небудь стверджувати? Мовчіть і далі перебувайте у своєму бе́зумі! 
          Я ж кажу вам: те, чого ви так боїтеся, і є Велика Сутність. І вона з вами завжди як шанс, поки ви ще живі (Єфрем із Сішука).

4. Єфрем Для нечистого все нечисте  
http://ua-human.blogspot.com/2015/09/blog-post_20.html

СЛОВНИК ВАЖКОЗРОЗУМІЛИХ СЛІВ
 
 
          

Немає коментарів:

Дописати коментар