суботу, 4 лютого 2017 р.

26. ЛЮБА ФІРМАН (Нотатки мого друга Т.Р.)

         
         Вона мешкає в сусідньому дванадцятиповерховому будинку, який стоїть відразу за тим девятиповерховим, де живу я, себто ближче до трамвайної зупинки. Всі люди, в тому числі і я називають її просто Любка. Я ніколи з нею не розмовляв, але добре знаю, що багато хто її недолюблює. Гострили язики начебто Любка є вкрай незичлива і що в неї серед зими, мовляв, і снігу не допросишся. 
          А те, що з Любкою недавно сталося, то це через афери з паспортами! І то, кажуть, не вперше. І хоча й цього разу обійшлося лише добрячим стусаном, синяками і зламаним пальцем на руці, та колись цій Любі Фірман (це її справжнє імення), а також Паолі Лізґінській, Дорі Бай, Рисі Скримчук і як там вона ще себе називає, аби ввійти в довіру простакуватим, але пожадливим на гроші людям, таки хтось у шалі розчерепить голову або й ще якимсь способом спровадить її у засвіти. 
          Дивуюся відчайдушшю й упертості цієї київської паспортної махлярки. Хіба вона не розуміє, що ходить по жалі бритви? Один невірний крок -- і їй гаплик. І ніхто, жодна душа не пошкодує за нею. Ні чоловік, який три роки тому покинув її, поцупивши всю, яка була, готівку, ні маленький син, якого вона здала в дитячий будинок і з того часу ні разу не навідала, ні навіть рідна матір, стара немічна вже майже сліпа жінка, яка збуває віку в самотині всіма забута десь в селі на Херсонщині. Хіба що, може, собачка, обшарпаний хирявий шнавцер, який живе у підвалі якраз під Любиним помешканням і якому вона иноді викидає з вікна курячі кісточки, ліниво раз чи два заскімлить за нею, коли якогось дня сердешної Люби Фірман не стане.


27. Дерево наших побачень 
http://ua-human.blogspot.com/2017/02/24.html

СЛОВНИК ВАЖКОЗРОЗУМІЛИХ СЛІВ

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар